Unutkanlık çok büyük bir sorundur. Eğer bu durum sizde sık sık yaşanıyorsa, acilen bir doktora görülmeniz gerekmektedir. Daha güçlü bir hafızaya sahip olmak ve az unutmak için Omega 3 içeriği yüksek olan besinler tüketmelisiniz. Unutkanlık sorunu günümüzde daha da çok artış gösterdi. Yoğun çalışma temposu, stres, sıkıntılar ve bu gibi durumlar unutkanlığı tetikliyor. İşte unutkanlığı azaltmak ve hafızayı güçlendirmek için tüketilmesi gereken bazı doğal besinler: 1-) Balık: Omega 3 olarak zengin olan balık, hafızayı güçlü tutmak açısından önerilen bir besindir. Unutkanlık probleminin dışında durmak ve hafızayı güçlendirmek için, haftada en az iki kere balık yemek gerekir. Omega 3 içeriği yüksek olan balıklar ise: somon, sardalya, palamut, lüfer, hamsi, ton balığı, uskumru gibi balıklardır. 2-) Ceviz: Omega 3 açısından zengin besinlerden birisi de cevizdir. Güçlü bir hafıza için ceviz tüketilmesi önerilir. 3-) Kırmızı Et: B12 vitamininde hafıza üzerine etkisi vardır. B12 vitamini açısından et tüketimi önemlidir. Genellikle B12 vitamini eksikliği çok görülen bir durum olmasa da, ailede bu konuda sorun olduğu zaman görülebilen bir durumdur. 4-) Yaban Mersini: Yaban mersini içerisinde bulunan polifenol, beynin yaşlanmasına engel olur. Bu durumda unutkanlık sorununun erken gelmesini engeller. Sebze ve meyve tüketimi, bu açıdan çok önemlidir. 5-) Domates: Domatesin içeriisnde bulunan bazı maddelerin, beyin için olumu etki oluşturan özellikleri vardır. Domates tüketimi de önemlidir. 6-) Ispanak: Folik asit ve içerdiği minareller ile ıspanak, hafızayı geliştirir... Hafıza problemi yaşayan kişiler, kesinlikle doktorlarına başvurmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder